Arts-microbioloog (40 uur/week)

Instelling: MUMC+

Plaats: Maastricht

Datum plaatsing: 13-6-2024

Reageren voor: 15-7-2024

Functieomschrijving

Hoe ziet je werkomgeving eruit?

De afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten en infectiepreventie (MMI) van het MUMC+ maakt onderdeel uit van de expertise-eenheid Diagnostiek en Advies, samen met de andere laboratoria, apotheek en beeldvorming.

Door MMI wordt microbiologische topzorg verleend aan het ziekenhuis en de regio. Het MUMC+ is een derdelijns referentiecentrum, maar functioneert ook als streekziekenhuis. Ons laboratorium is ISO-15189-geaccrediteerd. Behalve voor het ziekenhuis verricht de afdeling MMI ook diagnostiek voor meerdere GGD’en, regionale huisartsen en zorginstellingen in de regio.

We zijn ook landelijk referentielab voor Chlamydia Trachomatis.

Deze combinatie levert een breed en gevarieerd werkveld op, waarin alle facetten van de medische microbiologie aan bod komen.

Tot de staf behoren 7 artsen-microbioloog, 3 medisch moleculair microbiologen, 5 internisten-infectioloog en 3 onderzoekers/docenten. Een intensieve en goede samenwerking tussen deze deelspecialismen kenmerkt onze afdeling. Deze samenwerking komt terug in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Wij nemen deel aan regionale initiatieven zoals het ‘Limburgs Infectiepreventie en ABR zorgnetwerk’(LINK) en projecten in de Euregio Maas-Rijn. Voor de komende periode ligt de focus van onze afdeling op het versnellen van diagnostiek, klinische toepassingen van microbioom- onderzoek en doorontwikkeling van data-gedreven advisering in samenwerking met andere diagnostische afdelingen binnen ons ziekenhuis.

De Universiteit Maastricht (UM) staat wereldwijd bekend om haar vernieuwend onderwijssysteem en de afdeling MMI verzorgt onderwijs aan de studenten van de faculteit Health, Medicine & Life Sciences, University College Maastricht en het Maastricht Science Programme. Er wordt een actieve bijdrage geleverd aan het opleiden van (master)studenten geneeskunde/coassistenten.

Wij verzorgen de opleiding tot arts-microbioloog, medisch moleculair microbioloog, internist-infectioloog en deskundige infectiepreventie.

Het wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling concentreert zich enerzijds op het microbioom en resistoom, en anderzijds op infectieziekten in de openbare gezondheidszorg en transmissie van infecties. Er is nauwe samenwerking met diverse instituten in de Euregio Maas-Rijn. Het onderzoek dat zich richt op infectieziekten in de Openbare Gezondheidszorg heeft zijn focus op seksueel overdraagbare aandoeningen en vindt plaats in nauwe samenwerking met de GGD Zuid-Limburg. Relatief nieuw is de onderzoekslijn gericht op infectiepreventie en transmissie van bacteriën en resistentie-genen, en versnelling van diagnostische algoritmen.

 

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste arts-microbioloog die ons team tijdelijk komt versterken, in het kader van extra werkzaamheden voor de vakgroep.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de algemene microbiologie in de volle breedte, zowel laboratoriumtechnisch als klinisch, kan uitoefenen. Daarnaast wordt een actieve rol verwacht bij de opleiding van onze AIOS en deelname aan onderwijstaken aan de universiteit.

 

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent arts-microbioloog (BIG-geregistreerd) of rondt binnenkort de opleiding tot arts-microbioloog af;
  • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;
  • Je houdt van het combineren van verschillende taken;
  • Je kunt goed de focus houden en prioriteiten stellen;
  • Je bent bereid het vak in de breedte uit te oefenen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijk arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 40 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

 

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform schaal MS of UMS van de Cao umc.

 

Contactgegevens

Solliciteren

Wij verzoeken je om vóór 15 juli 2024 digitaal te solliciteren via deze LINK. door gebruik te maken van de "nu solliciteren" knop.

Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

 

Meer informatie

Heb je nog vragen?

Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met dhr. Prof. P.H.M. Savelkoul, afdelingshoofd Medische Microbiologie. Bereikbaar op telefoonnummer: 043-387 66 44 of per mail:  paul.savelkoul@mumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl.

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

 

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.