Toezicht infectiepreventie en Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie

14-8-2020

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hield in 2019 het Toezicht Infectiepreventie in Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (TIRZA) in Limburg. Daarbij werd een selectie van zorgaanbieders uit verschillende sectoren bezocht: huisartspraktijken, ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorginstellingen, mondzorgpraktijken, revalidatiecentra, ggz-instellingen, zorgaanbieders gehandicaptenzorg en GGD’en.
Daarnaast bracht het RIVM de informatieoverdracht tussen verschillende zorgaanbieders in beeld over patiënten met bijzonder resistente micro-organismen (BRMO). Bijvoorbeeld als een patiënt overgaat van een ziekenhuis naar een revalidatiecentrum, of van een ziekenhuis naar huis met thuiszorg.

De resultaten van dit toezicht zijn gepubliceerd op de site van IGJ.
Een beknopte versie van de resultaten kunt u lezen in de factsheet ‘Toezicht infectiepreventie en Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie’.

De inspectie realiseert zich dat tussen het laatste bezoek en de publicatie van de resultaten enige tijd zit. Mede door de COVID-19-crisis heeft het proces helaas vertraging opgelopen.

Terug naar overzicht