AIOS Medische Microbiologie

Instelling: 

Radboud UMC

Plaats: 

Nijmegen

Datum plaatsing: 
28/02/2017
Reageren voor: 
10/04/2017
Functieomschrijving: 

Als AIOS ondersteun je de medische patiëntenzorg en word je opgeleid tot medisch specialist. Je voert zelfstandig onderzoek uit op het vakgebied en participeert in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De nadruk van de opleiding ligt op de preventie, geïntegreerde diagnostiek en therapie van infectieziekten. Er is een sterke betrokkenheid van de afdeling Medische Microbiologie bij klinische besprekingen en consulten in het ziekenhuis.

De duur van de opleiding bedraagt 5 jaar. Hiervan worden 2 jaar ingevuld in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen of 1 jaar in het Rijnstate in Arnhem. In 2017 is nog 1 plaats beschikbaar, per 1 oktober.


Organisatie

Medische Microbiologie
De afdeling Medische Microbiologie van het Radboudumc beschikt over een modern geoutilleerd laboratorium met ongeveer 140 medewerkers en 11 artsen-microbioloog. De taken van de afdeling omvatten patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek. De afdeling voert voor de patiëntenzorg de laboratoriumdiagnostiek van infectieziekten in al haar facetten (bacteriologie, virologie, serologie, mycologie, parasitologie, moleculaire diagnostiek en infectiepreventie) uit. Daarnaast worden adviserende en consultatieve taken verricht. Het wetenschappelijk onderzoek is zowel translationeel als fundamenteel. Er is een regionale opleiding voor arts-microbioloog samen met het Canisius Wilhelmina ziekenhuis en Rijnstate ziekenhuis. De afdeling is ISO-geaccrediteerd.

Werken bij het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg.
Onze missie is: ‘to have a significant impact on healthcare’. Die missie verwezenlijken we met persoonsgerichte zorg, aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, doelmatigheid en duurzame netwerken. Al onze inspanningen zijn er steeds op gericht om tot verbetering en vernieuwing te komen. De patiënt en zijn kwaliteit van leven vormen hierbij ons uitgangspunt. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs gaan bij dit alles hand in hand.

Om onze missie te kunnen realiseren, zoeken wij collega’s die deze uitdaging met ons aan willen gaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en ‘net dat stukje meer’ te bieden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je de verantwoordelijkheid om samen de verandering waar te maken. Voor de beste zorg voor de patiënt en de toekomst van de gezondheidszorg.
 

Functie-eisen: 
  • Wo Geneeskunde, geregistreerd arts
  • Aantoonbare affiniteit voor de medische microbiologie
  • Klinische ervaring strekt tot de aanbeveling
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
Arbeidsvoorwaarden: 
  • Het betreft een contract voor bepaalde tijd, 5 jaar, voor de duur van de opleiding
  • Het aangeboden dienstverband is voor 46 uur per week
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao umc. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in Schaal 11A: max € 63233 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)

Een e-assessment en een dag of dagdeel meelopen op de afdeling Medische Microbiologie in het Radboudumc maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Contactgegevens: 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof. dr. Paul Verweij, opleider Medische Microbiologie, (024) 361 88 32 of met drs. Janneke de Vries, plaatsvervangend opleider Medische Microbiologie via (024) 361 43 56.

Meer informatie: 

Graag solliciteren vóór 10 april via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.
https://bcontrol.brockmeyer.nl/track.php?orderid=24779