ICT

De Commissie ICT van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie houdt zich bezig met ontwikkelingen op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in brede zin, met als doel de werkzaamheden van de arts-microbioloog zoals beschreven in het beroepsprofiel, en het functioneren van het medisch microbiologisch laboratorium te ondersteunen.

 

Recente berichten

Symposium ‘Verbinden met ICT - lost in Translation ?’ 22 januari, Supernova, Utrecht

Op 22 Januari vindt in SuperNova in Utrecht het symposium ‘Verbinden met ICT - lost in Translation ?’ plaats.  Het programma behandelt de ontwikkelingen en uitdageingen van electronische communicatie van medische laboratorium gegevens tussen laboratorium en aanvrager en tussen laboratoria onderling. Daarnaast is er aandacht voor juridische vragen rondom gebruik van BSN, privacy en eigendom van gegevens met betrekking tot de elektronische communicatie.

Lees verder ››

Artikel Zorgvisie ICT: Een herbezinning op het ICT-landschap

In het mei 2014 nummer van zorgvisie-ICT is een stuk verschenen over het ICT landschap in medische laboratoria. http://mxi.nl/publicaties/1436/medische-laboratoria-een-herbezinning-op-het-ict-landschap.htm

Lees verder ››